Medlemskommittén

Claes-Göran Larsson

Vi behöver ett antal till här i kommittén!

Om du vill vara med och bidraga, så tveka inte att höra av dig.

Kontakt via  info@ekarnasgk.se eller 0514-120 67

Allmän information till nya golfare

Du har alltid fri tillgång till klubbens övningsområde och du får under nybörjaråret låna klubbor av klubben. Du får dock betala för bollar i bollautomaten (betalning sker med bank-/kreditkort). Om du vill kan du också köpa ett kort laddat med 30 kortdrag (25 bollar/kortdrag) på receptionen.

Det året du går nybörjarkurs har du också möjlighet att teckna medlemskap i klubben för 700 kr. Då har du fri tillgång till att spela på banan under hela året. Om du saknar fadder eller spelpartner, se i vänsterspalten på denna sida hur du kan göra för att få någon att spela med.

Du börjar spela på banan med handicap 54. Då får du tre extraslag på varje hål, plus några ytterligare via banans slope och beroende på utslagsplats (slopen varierar på olika banor beroende på svårighetsgrad). När du spelar banan bättre än ditt handicap sänker du dig. Receptionen eller Pro kan förklara hur det fungerar och vilken tee (vit, gul, röd eller orange) som du bör spela från. Ett tips: Tänk inte alltid på att du skall sänka ditt handicap utan njut av att bara komma ut och spela.  Handicap-stress skapar lätt ”hjärnspöken” som blockerar ditt spel.

Du får fritt utnyttja golfklubbens toaletter, omklädningsrum, dusch (fri handduk dock endast avsedda för betalande greenfee-gäster), bolltvätt och högtrycksblås. Tänk på att golfspelare alltid skall parkera sin bil vid motellet, detta med hänsyn till de boende utmed Balders väg. Parkeringen vid klubbhuset är avsedd för anställda och lunchgäster.

Du ska aldrig behöva känna dig stressad på en golfbana, men du delar banan med många andra och du bör hålla ett någorlunda speltempo. I början kan det vara svårt och då kan det vara lämpligt att boka starttider då det inte är så många andra som startar, då behöver du inte känna dig stressad av bakomvarande spelare. Om bakomvarande spelare får vänta på dig och du har tomt framför dig så släpper du förbi de bakomvarande. Fråga i receptionen hur man gör, om du är osäker.

Till golfspelet hör ett antal regler. Du får läsa på dem själv, läs mer här.  Låt dig inte skrämmas av alla regler till en början, huvudsaken är att du lär dig golfslagen.

Du behöver inte ha speciella kläder, handskar och skor. Men efter ett tag brukar de flesta skaffa detta eftersom de är speciellt anpassade för golfspel, t ex funktionsplagg med stretch som släpper ut fukt och motar vind och regn. Ekarna, och de flesta andra klubbar i Sverige, har inga bestämmelser om att du måste ha vissa kläder på dig – bara att du har kläder på dig! Utomlands kan dock klädregler förekomma.

Klubbens främsta informationskanal till medlemmar är nyhetsbrev via mail, så se till att du har korrekt mail-adress angiven i dina sidor på Min Golf. Vi använder också denna hemsida samt Facebook-sidorna ”Ekarnas Golfklubb”, ”Spelpartner sökes på Ekarna”, ”Ekarnas juniorer” samt ”Ekgolfdamerna”.

Faddergolf 2023

Nu återkommer FADDERGOLF för spelare med högre handicap. Medlemskommittén arrangerar spelkvällarna under fyra torsdagskvällar fram till sommaren.

Vårens speldagar är 11/5, 25/5, 1/6 och 15/6.

Alla nya golfare och spelare med hcp 36 eller högre är välkomna att delta. Vi spelar 5-9 hål på banan och en erfaren golfare spelar med som fadder i varje boll och ger råd och tips hur spelet på banan går till.

Samling kl 17.30 vid klubbhuset, starttider från kl 17.40 fram till 18.10.

OBS! Anmälan måste göras senast måndag samma vecka, så vi kan engagera rätt antal faddrar. Anmäl dig till kansliet via mail info@ekarnasgk.se , tel 0514-120 67 eller på lista i klubbhuset. Antalet deltagare är maximerat till 12 deltagare per kväll, så först till kvarn gäller!

Hjärtligt välkomna!
Medlemskommittén

Spel och träningsdag för nya golfare

Söndag 14 maj genomfördes en spel och träningsdag för spelare som började spela golf förra säsongen.

Dagen startade med närspelsträning och deltagarna fick enkla tips för pitchning och bunker spel av Peter Svensson och Margaretha Högström från Medlemskommitténén.

Efter en god fika hos Lisa blev det några håls spel på banan.

Susanne och Martin tränar pitchning


Peter visar bunkerslag

Pay and Play för tidigare golfare

Ekarnas GK erbjuder tidigare golfspelare med minst Grönt kort-nivå Pay and Play vardagar oavsett tid och helger efter kl 15:00. Ordinarie greenfee. Minst en aktiv golfare måste gå med. Starttid bokas via kontakt med kansliet.

Övning ger färdighet!

Ett bra tips till alla kategorier golfspelare är att delta i medlemsträning. Det handlar om gruppträning som leds av Pro och varje gång inriktar man sig på en viss typ av slag. Kostar 80 kr per gång och du väljer vilka gånger du vill vara med. Pro kan förstås också erbjuda privatlektioner.  Läs mer här

För dig som söker fadder för enstaka rond

Kontakta receptionen som har en lista över faddrar som du kan kontakta.

Till dig som är erfaren golfare: Det är tacksamt om du ställer upp som fadder enstaka gång. Kontakta kansliet som sätter upp dig på en lista. Du kan självklart ange de tider som kan vara aktuella för dig.

För dig som söker spelpartner

Om du söker någon att spela tillsammans med kan du göra på två sätt:

  1. Kontakta kansliet som bokar in dig på en lämplig boll.
  2. Gör ett inlägg på Facebook-sidan ”Spelpartner sökes på Ekarna”. Du kan också gå med som medlem på sidan och se till att få aviseringar när någon annan lägger ut förfrågan om spelpartner.

Vi skall vara öppna och inkluderande

Befintliga medlemmar i Ekarnas GK förväntas vara öppna och inkluderande mot nybörjare och spelare med högre handicap. För att klubben skall kunna hålla relativt låga årsavgifter krävs att vi blir fler och då måste befintliga medlemmar bemöda sig om att ta hand om nya golfare, t ex genom att bistå med information och råd samt att erbjuda dem att gå med i bollen.

EKARNAS GK
Balders väg 12
467 31 GRÄSTORP
Tel kansli fr.o.m. 26 okt 2020 kl 9-15 vardagar: 0514-120 60
Mail: info@ekarnasgk.se
Bankgiro: 367-7713.
Swishnummer: 123 476 32 49
OM KLUBBEN
Det vi är mest stolta över är givetvis vår bana. Inte särdeles lång och svår, men med en kvalitet på greener och fairways som fått mycket lovord de senaste åren. Vår banpersonal lyckas varje år överträffa våra förväntningar.

0514-120 60
info@ekarnasgk.se
Vi försöker hålla hemsidan uppdaterad med den senaste informationen, men om ni har frågor eller åsikter - tveka inte att kontakta oss! Vi ser fram emot att svara på era frågor.