Faddergolf 2022

Vi vänder oss till dig som nyligen tagit grönt kort och vill komma ut på banan och spela golf. Vi välkomnar också dig som spelat en längre tid och har hcp 37 och uppåt och känner behov av att spela med en fadder.

En etablerad spelare agerar fadder och tar med 2-3 nya ut på banan och ger råd och tips hur man agerar på banan. Faddern är ingen svingtränare utan fokus ligger på golfvett och tips och trix hur man gör på banan.

Max 12 deltagare per tillfälle. Anmälan sker till kansliet på info@ekarnasgk.se eller 0514-120 67 senast 3 dagar innan varje tillfälle.

Datum under hösten: 18/8, 1/9 och 8/9. Samling 17.30 vid klubbhuset och sedan har vi starttider 17.40-18.10. Vi spelar 5-9 hål varje gång.

Hjärtligt välkomna!

Spel och träningsdag för dig som började med golf 2021

Inbjudan till uppstart för er som började spela golf förra säsongen har gått ut via mail till berörda. Detta är en möjlighet att komma igång på ett bra sätt med den nya säsongen.

Förra året hade flera av er fullt upp med nybörjarkurs och träning på rangen. Nu vill vi ge er en chans att fräscha upp kunskaperna och komma ut på banan.

PROGRAM
1300 Enklare träning på rangen, närspel och puttningen
1430 Fika
1500 Spel på banan

Ingen kostnad för att deltaga.

Anmälan till kansliet senast 25 aprilinfo@ekarnasgk.se.

Välkomna!
Medlemskommittén

Tidigare års aktiviteter:

Tränings- och speldag för nybörjare 2020-09-19

Tio av årets nybörjare deltog i den inspirationsdag med träning och spel som klubbens medlemskommitté bjöd in dem till. Under de två första timmarna fick de undervisning i sving av pro Johan Klubb samt i närspel av Peter Svensson och Margaretha Högström. Ordförande Bosse Ödlund gjorde också ett kortare inpass om regler och golfvett. Därefter spelades nio hål scramble där Peter, Margaretha och Bosse gick med i varsin boll och gav goda råd och tips samt lite praktisk regelkunskap. Deltagarna var mycket positiva till arrangemanget!

Bunkerträning under ledning av Peter Svensson. .


Glada nybörjare efter färdig runda där krögaren Stefan bjöd på rostbiffmackor.

Medlemskommittén vill stimulera till golfspel

Några av de många som kom till Prova På-Dag 2020.

På grund av rådande pandemi har vi i år valt att inte arrangera några Prova-På-Dagar.

Är du intresserad att prova på att spela golf ber vi dig istället att kontakta receptionen eller vår tränare Johan Klubb för information hur du kan testa vår härliga idrott!

Övning ger färdighet!

Ett bra tips till alla kategorier golfspelare är att delta i medlemsträning. Det handlar om gruppträning som leds av Pro och varje gång inriktar man sig på en viss typ av slag. Kostar 80 kr per gång och du väljer vilka gånger du vill vara med. Pro kan förstås också erbjuda privatlektioner.  Läs mer här

Pay and Play för tidigare golfare

Ekarnas GK erbjuder tidigare golfspelare med minst Grönt kort-nivå Pay and Play vardagar oavsett tid och helger efter kl 15:00. Ordinarie greenfee. Minst en aktiv golfare måste gå med. Starttid bokas via kontakt med kansliet.

För dig som söker fadder för enstaka rond

Kontakta receptionen som har en lista över faddrar som du kan kontakta.

Till dig som är erfaren golfare: Det är tacksamt om du ställer upp som fadder enstaka gång. Kontakta kansliet som sätter upp dig på en lista. Du kan självklart ange de tider som kan vara aktuella för dig.

För dig som söker spelpartner

Om du söker någon att spela tillsammans med kan du göra på två sätt:

  1. Kontakta kansliet som bokar in dig på en lämplig boll.
  2. Gör ett inlägg på Facebook-sidan ”Spelpartner sökes på Ekarna”. Du kan också gå med som medlem på sidan och se till att få aviseringar när någon annan lägger ut förfrågan om spelpartner.

Vi skall vara öppna och inkluderande

Befintliga medlemmar i Ekarnas GK förväntas vara öppna och inkluderande mot nybörjare och spelare med högre handicap. För att klubben skall kunna hålla relativt låga årsavgifter krävs att vi blir fler och då måste befintliga medlemmar bemöda sig om att ta hand om nya golfare, t ex genom att bistå med information och råd samt att erbjuda dem att gå med i bollen.

Medlemskommittén

Margaretha Högström (sammankallande)
Peter Svensson
Christer Johansson
Karin Lundborg

Kontakt via  info@ekarnasgk.se eller 0514-120 67

Vi vill gärna vara fler i kommittén, vill du vara med så hör av dig!

Allmän information till nya golfare

Du har alltid fri tillgång till klubbens övningsområde och du får under nybörjaråret låna klubbor av klubben. Du får dock betala för bollar i bollautomaten (betalning sker med bank-/kreditkort). Om du vill kan du också köpa ett kort laddat med 30 kortdrag (25 bollar/kortdrag) på receptionen.

Det året du går nybörjarkurs har du också möjlighet att teckna medlemskap i klubben för 700 kr. Då har du fri tillgång till att spela på banan under hela året. Om du saknar fadder eller spelpartner, se i vänsterspalten på denna sida hur du kan göra för att få någon att spela med.

Du börjar spela på banan med handicap 54. Då får du tre extraslag på varje hål, plus några ytterligare via banans slope och beroende på utslagsplats (slopen varierar på olika banor beroende på svårighetsgrad). När du spelar banan bättre än ditt handicap sänker du dig. Receptionen eller Pro kan förklara hur det fungerar och vilken tee (vit, gul, röd eller orange) som du bör spela från. Ett tips: Tänk inte alltid på att du skall sänka ditt handicap utan njut av att bara komma ut och spela.  Handicap-stress skapar lätt ”hjärnspöken” som blockerar ditt spel.

Du får fritt utnyttja golfklubbens toaletter, omklädningsrum, dusch (fri handduk dock endast avsedda för betalande greenfee-gäster), bolltvätt och högtrycksblås. Tänk på att golfspelare alltid skall parkera sin bil vid motellet, detta med hänsyn till de boende utmed Balders väg. Parkeringen vid klubbhuset är avsedd för anställda och lunchgäster.

Du ska aldrig behöva känna dig stressad på en golfbana, men du delar banan med många andra och du bör hålla ett någorlunda speltempo. I början kan det vara svårt och då kan det vara lämpligt att boka starttider då det inte är så många andra som startar, då behöver du inte känna dig stressad av bakomvarande spelare. Om bakomvarande spelare får vänta på dig och du har tomt framför dig så släpper du förbi de bakomvarande. Fråga i receptionen hur man gör, om du är osäker.

Till golfspelet hör ett antal regler. Du får läsa på dem själv, läs mer här.  Låt dig inte skrämmas av alla regler till en början, huvudsaken är att du lär dig golfslagen.

Du behöver inte ha speciella kläder, handskar och skor. Men efter ett tag brukar de flesta skaffa detta eftersom de är speciellt anpassade för golfspel, t ex funktionsplagg med stretch som släpper ut fukt och motar vind och regn. Ekarna, och de flesta andra klubbar i Sverige, har inga bestämmelser om att du måste ha vissa kläder på dig – bara att du har kläder på dig! Utomlands kan dock klädregler förekomma.

Klubbens främsta informationskanal till medlemmar är nyhetsbrev via mail, så se till att du har korrekt mail-adress angiven i dina sidor på Min Golf. Vi använder också denna hemsida samt Facebook-sidorna ”Ekarnas Golfklubb”, ”Spelpartner sökes på Ekarna”, ”Ekarnas juniorer” samt ”Ekgolfdamerna”.

EKARNAS GK
Balders väg 12
467 31 GRÄSTORP
Tel kansli fr.o.m. 26 okt 2020 kl 9-15 vardagar: 0514-120 60
Mail: info@ekarnasgk.se
Bankgiro: 367-7713.
Swishnummer: 123 476 32 49
OM KLUBBEN
Det vi är mest stolta över är givetvis vår bana. Inte särdeles lång och svår, men med en kvalitet på greener och fairways som fått mycket lovord de senaste åren. Vår banpersonal lyckas varje år överträffa våra förväntningar.

0514-120 60
info@ekarnasgk.se
Vi försöker hålla hemsidan uppdaterad med den senaste informationen, men om ni har frågor eller åsikter - tveka inte att kontakta oss! Vi ser fram emot att svara på era frågor.