Eva, Helen, Lena och Therese

Damkommittén

Damkommitténs ambition är att få klubbens damer att komma samman, för att gemensamt uppleva golfens alla positiva sidor. Alla damer: gamla,unga,vana,nybörjare  … ja alla som vill träffas och spela golf tillsammans är välkomna att deltaga! Vi har som mål att engagera många damer i vår verksamhet, som ni kan läsa om här nedan. Extra kul tycker vi det är, om du som är nybörjare, sällanspelare eller höghandikappad dyker upp och är med på våra golftävlingar mm. På tisdagstävlingarna kan man delta utom tävlan, om man bara vill ha golfsällskap! Något du undrar över? – ta kontakt med någon i kommittén! Kom och var med DU också!

Ladies Tour
Tävlingen arrangeras av Västergötlands Golfförbund och består av 5  deltävlingar (5 olika banor enligt turordning) där man kan samla poäng till Order of Merit. De tre bästa resultaten räknas. Men det är priser på varje deltävling, så man kan vara med på bara en av tävlingarna om man vill det. Tävlingen är öppen för alla damer över 18 år. Var och en anmäler sig individuellt till respektive klubb eller på Min golf (golf.se). Ta gärna kontakt med varandra för samordning av resa! I år blir det: Söndag 9 maj på Vårgårda GK,  Lördag 29 maj på Läckö GK,  Lördag 12 juni på Lundsbrunn GK,  Lördag 11 september på Hökensås GK och Lördag 25 september på Mariestads GK

Old Ladies
Ekarnas damer 60år eller äldre har möjlighet att delta. Tävlingarna går över 13 ronder , en gång på varje bana i Skaraborg, där de åtta bästa räknas efter ett poängsystem. Anmälan görs individuellt till respektive klubb eller på Min golf (golf.se) , kontaktpersoner för Ekarna är Ingvor Nyvall och Birgitta Jonasson. På klubben finns en pärm med mer info – de har numera också info under en egen flik!

Damcupen
Samtliga anmälda damer delas upp i två jämna grupper (A- respektive B-klass) före lottning. Varje rond skall vara färdigspelad till uppsatt datum. Matchspel. Regler finns i vår pärm.

Parcupen
Spelas i en klass upp till 19 par därefter delas det upp i A- och B-klass. Greensome / matchspel. Regler finns i vår pärm. Endast damer som får deltaga.

Tisdagstävlingar
Gäller för DamEkarnas medlemmar, övriga damgolfare kan delta utan tävlan. Du som vill ha social samvaro med enbart spel (inte tävling) är också välkommen – Vi brukar börja i  mars/april och håller på till mitten av september (med uppehåll i juli). Lite olika tävlingsformer, så se spelprogram för info. (Går att ladda ner under ”Bilagor” ).  Man kan vara med hur många (eller hur få) tisdagar som helst, alla är separata tävlingar! På hösten när det börjar bli mörkt, blir det 14 hål istället för 18 hål, som gäller.

Birdieträdet
En tävling i tävlingen. Du kan sätta upp din ”birdie” från resultatet i samtliga singel-TisdagsTävlingar och vår Damsvingen-tävling . Självklart ska också HIO/ Eagle sättas upp som ”birdie” på trädet.

Seriespel
Damerna har i år 4 lag i Västergötlands seriespel 2021:  D30, D50, D60 och D70.  Lagen spelar i en grupp med 4-5 andra lag, där de två bästa i varje grupp går vidare till finalspel. Spelformen är singeltävling slagspel (du måste håla ut ) . En omgång spel sker på varje klubbs bana, där lagscoren räknas ihop. Lagresultatet är brutto, men i varje omgång delas dessutom några nettopriser (hcp) ut.  Vill du veta mer – kontakta Kristina Domeij, Annelie Hägg eller Karin Forsblad-Månsson.

Mer information och senaste uppdateringarna finns i pärmarna som står i hyllan mitt emot receptionsluckan (i entrén).

Aktuellt från damkommittén

Upptakt 2021

Tisdagen den 30 mars har vi planerat in årets UPPTAKT. Det är tänkt att vi ska få lite uppdatering av golfregler av vår domare Ulf Ojala,  information från oss i Dk om vad vi har planerat detta år och eventuellt lite grillning. Högsta målet är alltid att vi ska ha trevligt!

Anmälan krävs. Exakt hur det kommer att bli, återkommer vi med lite senare, då Coronaläget kommer att styra hur denna kväll kommer att se ut!

TisdagsTävlingarna

Vårens TisdagsTävlingar – första tävlingen är planerad till Tisdagen den 6:e april. Anmäl er på Min Golf som vanligt. Vill man gå på dagen, anmäler man sig på en lista i kansliet (OBS att markören också måste deltaga i tävlingen ….) Man betalar innan man går ut. Oj vad vi längtar till detta nu!!!

Avslutning på våren är Tisdagen den 29 juni.

Lycka till!!

Damkommittén

Damkommittén består av:
Eva Siljevall (ordf) –  0707 51 01 55
Lena Karlsson   0722 45 76 10
Helen Josefsson – 0702 26 34 21
Therese Bonander Persson – 0706 47 90 54

Meddelande

till damkommittén kan skickas på mailadressen info@ekarnasgk.se

Bilagor

Här hittar du bilagor att öppna/ladda ned till din dator eller smartphone.

Tisdagstävlingarna  Spelprogram  2021

För  Old Ladies – gå till deras flik!

Tel kansli fr.o.m. 26 okt 2020 kl 9-15 vardagar: 0514-120 60