Eva, Helen, Lena och Therese

Damkommittén

Damkommitténs ambition är att få klubbens damer att komma samman, för att gemensamt uppleva golfens alla positiva sidor. Alla damer: gamla,unga,vana,nybörjare  … ja alla som vill träffas och spela golf tillsammans är välkomna att deltaga! Vi har som mål att engagera många damer i vår verksamhet, som ni kan läsa om här nedan. Extra kul tycker vi det är, om du som är nybörjare, sällanspelare eller höghandikappad dyker upp och är med på våra golftävlingar mm. På tisdagstävlingarna kan man delta utom tävlan, om man bara vill ha golfsällskap! Något du undrar över? – ta kontakt med någon i kommittén! Kom och var med DU också!

Ladies Tour
Tävlingen arrangeras av Västergötlands Golfförbund och består av 5  deltävlingar (5 olika banor enligt turordning) där man kan samla poäng till Order of Merit. De tre bästa resultaten räknas. Men det är priser på varje deltävling, så man kan vara med på bara en av tävlingarna om man vill det. Tävlingen är öppen för alla damer över 18 år. Var och en anmäler sig individuellt till respektive klubb eller på Min golf (golf.se). Ta gärna kontakt med varandra för samordning av resa! I år blir det: Söndag 9 maj på Vårgårda GK,  Lördag 29 maj på Läckö GK,  Lördag 12 juni på Lundsbrunn GK,  Söndag 12 september på Hökensås GK och Lördag 25 september på Mariestads GK

Old Ladies
Ekarnas damer 60år eller äldre har möjlighet att delta. Tävlingarna går över 13 ronder , en gång på varje bana i Skaraborg, där de åtta bästa räknas efter ett poängsystem. Anmälan görs individuellt till respektive klubb eller på Min golf (golf.se) , kontaktpersoner för Ekarna är Christina Svensdotter och Britt-Marie Håkansson. På klubben finns en pärm med mer info – de har numera också info under en egen flik!

Damcupen
Samtliga anmälda damer delas upp i två jämna grupper (A- respektive B-klass) före lottning. Varje rond skall vara färdigspelad till uppsatt datum. Matchspel. Regler finns i vår pärm.

Parcupen
Spelas i en klass upp till 19 par därefter delas det upp i A- och B-klass. Greensome / matchspel. Regler finns i vår pärm. Endast damer som får deltaga.

Tisdagstävlingar
Gäller för DamEkarnas medlemmar, övriga damgolfare kan delta utan tävlan. Du som vill ha social samvaro med enbart spel (inte tävling) är också välkommen – Vi brukar börja i  mars/april och håller på till mitten av september (med uppehåll i juli). Lite olika tävlingsformer, så se spelprogram för info. (Går att ladda ner under ”Bilagor” ).  Man kan vara med hur många (eller hur få) tisdagar som helst, alla är separata tävlingar! På hösten när det börjar bli mörkt, blir det 14 hål istället för 18 hål, som gäller.

Birdieträdet
En tävling i tävlingen. Du kan sätta upp din ”birdie” från resultatet i samtliga singel-TisdagsTävlingar och vår Damsvingen-tävling . Självklart ska också HIO/ Eagle sättas upp som ”birdie” på trädet.

Seriespel
Damerna har i år 4 lag i Västergötlands seriespel 2021:  D30, D50, D60 och D70.  Lagen spelar i en grupp med 4-5 andra lag, där de två bästa i varje grupp går vidare till finalspel. Spelformen är singeltävling slagspel (du måste håla ut ) . En omgång spel sker på varje klubbs bana, där lagscoren räknas ihop. Lagresultatet är brutto, men i varje omgång delas dessutom några nettopriser (hcp) ut.  Vill du veta mer – kontakta Kristina Domeij, Annelie Hägg eller Karin Forsblad-Månsson.

Damsvingen

Damsvingen är vår trevliga DamTävling, där man kan vinna sååå många och trevliga priser  (- vi har ett gott gäng företagare som sponsrar oss!)  Missa inte denna tävling!! Den ska gå som planerat – 19 juni i år !

Mer information och senaste uppdateringarna finns i vår pärm (DAM) som står på kansliet vid  entrén.

Aktuellt från damkommittén

Årets vinnare 

Här kommer årets vinnare i Damkommitténs tävlingar 2021

Å så sade det bara swiiiiischhh

Så kändes det i alla fall … sommaren bara flög förbi, och så var vi framme till TisdagsTävlingarnas och Höstens avslutning!

Tisdag 7 september hade vi avslutning – vi spelade en lag- (1-2-3) och singel-tävling över 9 hål, åt lite god mat och hade prisutdelning. Vi delade ut många priser till många damer. Förutom alla vinnare i TisdagsTävlingarna, så var det Eclectic-, Cup-, Birdieträdet- och såklart avslutnings-tävlingen. Där hade vi även ett närmast hål-pris som Johan, vår ”brae” Pro, hade skänkt! Och som alltid, lottade vi ut en massa priser – för vi tycker det är viktigt att så många som möjligt kommer och är med och bidrar till att vi får så trevligt, samtidigt som vi är ute och rör på oss! Det vinner vi allihopa på – även om slagen inte alltid blir som man har tänkt …

Jag hade tänkt att lägga ut ett dokument , där alla årets Damkommitté-tävlingars vinnare finns med på – så det kommer…

30 glada damer slöt upp på avslutningen, och det känns extra kul att det är så många som vill vara med på det vi ordnar – då vi lägger ner ganska mycket tid på att försöka få det så bra vi bara kan!

Säsongen är inte riktigt över ännu – vi hoppas på att kunna spela ett bra tag till såklart!

Hoppas att ni avslutar säsongen väl – själv ska jag träna på att svinga som Johan försöker att lära mig ….

Återkommer med ett sista inlägg när banan har stängt för i år!

//Eva

Damsvingen

Lyckad tävling i lördags (19 juni) när vi hade vår stora Damtävling för tredje året i rad. 45 damer på startlinjen, uppdelade i A- och B-klass. Det var lite kort varsel pga pandemi-restriktioner som släpptes först 1 juni (- annars hade vi såklart haft många fler startande från andra klubbar ) – men med tanke på det, var ändå 45 startande bra!  Vädret var för det mesta på vår sida – mestadels väldigt varmt, men med en liten stund av kraftigt regn med hotande åska (Anneli hade koll på vart åskan var ..). Många riktigt bra resultat både i A- och B-klass (nästan hälften av alla, gick på sitt hcp eller bättre!). Hävdar dock som vanligt, att vi alla är vinnare eftersom vi är ute och rör på oss och har roligt! Tack till alla som var med. Tack till Håkan & Håkan som var starters. Tack till Christina som skötte scoreinmatningen. Tack till Irene som vi fick låna blommor av. Tack till alla sponsorer (Johan Klubb Sports, Din Ögontjänare, Salong JuliaH, Skohörnan, Garn & Mera, Apoteket Kvarnen i Grästorp och Gröna Gåvan) för alla fina priser!!!!!  Banan var i mycket fint skick (Tack för det!) och vädret var som sagt för det mesta bra (Tack för det! ..) . Damsvingen satsar vi på att göra ännu bättre tills nästa år – så var med då !!!

Tävlingarna återupptogs f.o.m. 1 juni

Så alla planerade tävlingar f.o.m. 1 juni kommer att spelas.

Extra kul att vår damtävling ”Damsvingen” går som planerat!

TisdagsTävlingarna – det blir 5 st i juni. 29 juni avslutar vi vårens tävlingar med en Apelsinboll över 9 hål,

och efter det har vi en prisutdelning.

När det gäller cuperna, kör vi endast Damcupen i år.

Alla tävlingar inställda tills vidare

Vi uppdaterar i vår DAM-pärm , på anslagstavlan och här, när vi får börja tävla igen!

Upptakt 2021

Årets UPPTAKT blev en inspelad video 🙂 , dvs vår Plan B fick verkställas, då Corona-läget är som det är …

Videon ligger uppe i vår Fb-grupp ”EkGolfDamerna”.

Vi kommer strax också att skicka ut ett mejl till alla klubbens damer, med info om vårens Corona-Variant av TisdagsTävlingarna. Infon kommer sedan också att finnas i vår pärm (DAM) på kansliet. OBS – något ni undrar över -> kontakta gärna någon av oss i Damkommitte´n!!

 

 

TisdagsTävlingarna 

Vårens TisdagsTävlingar – första tävlingen är planerad till Tisdagen den 6:e april. Anmäl er på Min Golf som vanligt. Vill man gå på dagen, anmäler man sig på en lista i kansliet (OBS att markören också måste deltaga i tävlingen ….) Man betalar innan man går ut. Oj vad vi längtar till detta nu!!!

Plan B – ja det kommer en plan B, när det gäller vårens TisdagsTävlingar också – så även här kommer info nära inpå, då det är svårt att veta läget!

 

Avslutning på våren är Tisdagen den 29 juni.

Lycka till!!

Damkommittén

Damkommittén består av:
Eva Siljevall (ordf) –  0707 51 01 55
Lena Karlsson   0722 45 76 10
Helen Josefsson – 0702 26 34 21
Therese Bonander Persson – 0706 47 90 54

Meddelande

till damkommittén kan skickas på mailadressen info@ekarnasgk.se

Bilagor

Här hittar du bilagor att öppna/ladda ned till din dator eller smartphone.

Tisdagstävlingarna  Spelprogram  2021

För  Old Ladies – gå till deras flik!

EKARNAS GK
Balders väg 12
467 31 GRÄSTORP
Tel kansli fr.o.m. 26 okt 2020 kl 9-15 vardagar: 0514-120 60
Mail: info@ekarnasgk.se
Bankgiro: 367-7713.
Swishnummer: 123 476 32 49
OM KLUBBEN
Det vi är mest stolta över är givetvis vår bana. Inte särdeles lång och svår, men med en kvalitet på greener och fairways som fått mycket lovord de senaste åren. Vår banpersonal lyckas varje år överträffa våra förväntningar.

0514-120 60
info@ekarnasgk.se
Vi försöker hålla hemsidan uppdaterad med den senaste informationen, men om ni har frågor eller åsikter - tveka inte att kontakta oss! Vi ser fram emot att svara på era frågor.