SM Mor & Dotter 7-8/7 2015

Stor segermarginal för Catrin och Tuva Nilsmark

SMsegrareweb

Segerparet Tuva & Catrin Nilsmark omgivna till vänster av Antoinette Nordin Tjäder & Rebecca Liv och till höger Elisabet & Lina Björklund, som delade andraplatsen.

Visst blev det favoritseger på SM Mor & Dotter! Catrin Nilsmark och dotter Tuva ledde med fyra slag inför andra rundan och ökade på ledningen. Till slut vann de med hela 10 slag.

-Vi spelade lite smartare idag, säger Catrin Nilsmark med ett leende.

Smartheten bestod främst i att använda lite mindre klubbor på utslagen för att undvika de bekymmer de ibland hamnade i under första speldagen.  Samtidigt var puttern hur het som helst för dotter Tuva. Det gav en runda på 74 slag. Med 79 slag första dagen blev segerresultatet 153 slag, 11 över par.

– Ni har en fin bana. Flera av hålen är knixiga där det gäller att placera utslagen rätt. Bunkrar var också bra och strategiskt placerade. Greenerna är heller inte så lätta som de ser ut, de små onduleringarna var inte alltid så lätta att komma underfund med, säger Catrin.

I segertalet berömde hon också klubbens och funktionärernas bemötande.

I intervju med radio Skaraborg var Catrin generös med beröm över banans kondition, ”superfin”, de vackra avslutande hålen och att det var roligt med lite publik som följde spelet på banan.

Det blev delat på andra plats med Antoinette Nordin Tjäder & Rebecca Liv och Elisabet och Lina Björklund på 163 slag.

Hemmaspelarna Eva och Jennifer Ask avancerade två placeringar och slutade på en fin fjärdeplats. Andra rundan började darrigt men sista nio gick de ett under par och slutade på 166 slag.

Det andra hemmaparet, Karin Forsblad-Månsson och Stina Månsson tappade lite under finalrundan och slutade på elfte plats med 180 slag. Men berömvärt att de ställde upp, Stina är gravid och har inte spelat särskilt mycket golf på sistone.

Det var härligt och trivsam stämning bland både deltagare och publik de två tävlingsdagarna och vid prisutdelningen var det stor uppslutning. Prisutdelare var kommunalrådet Kent Larsson.

– Jag är mycket nöjd med hur alla funktionärer och anställda var på tå och hjälpte till så att arrangemanget blev hur lyckat som helst, säger ordförande Bosse Ödlund. Det var också trevligt att så många medlemmar tog sig ut till banan och följde spelet och som tog tillfället i akt att sprida god stämning på tisdagens kvällsarrangemang i restaurangen.

– Vi har gjort vad vi har kunnat för att ge de tävlande en positiv bild av Ekarnas golfklubb och jag hoppas att det kan ge spin off-effekt framöver, avslutar Bosse.

Tuva och Catrin Nilsmark vann SM tämligen komfortabelt.

Hemmaspelarna Jennifer och Eva Ask slutade på en fin fjärdeplats.

Resultat

Resultatlista finns på Min golf. Det kan noteras att paren Nordin Tjäder&Liv och Björklund delar andraplatsen och båda skall ha silvermedalj, vilket har ordnats i efterhand med SGF.

För övriga priser som de fick särskiljes dock genom i detta fall bättre sista 18 vilket gav  Nordin Tjäder&Liv prisbordets priser som om de hade ensam andraplats.

De bästa resultaten:

1) Catrin och Tuva Nilsmark, Stockholms GK (79, 74) 153 slag, 2) Antoinette Nordin Tjäder, Rebecca Liv, Vetlanda GK resp. Unipeg Golf (84, 79) samt Elisabet och Lina Björklund, Dalsjö GK resp. Idrefjällens GK (83, 80), båda 163, 4) Eva och Jennifer Ask, Ekarnas GK, (86, 80) 166, 5) Susanne och Hanna Wettergren, Linköpings GK (85, 84) 169.

11) Karin Forsblad-Månsson och Stina Månsson, Ekarnas GK (89, 91) 180.

Nettopriser:

För att stimulera även spelare med högre handicap att delta delade klubben också ut nettopriser. För dessa gällde att pristagarna inte också hade fått bruttopris, att båda i laget hade Exakt tävlingshandicap samt var närvarande vid prisutdelningen. Dessa priser gick till:

1) Jasmine och Margona Rawsthorne, Varbergs resp. Sisjö GK 151 slag 2) Marianne Blank och Iréne Blank-Rosell, Vara-Bjertorp 153,  3) Helena och Malin Ericsson, Västerås GK 156, 4) Sandra Löthman och Ingrid Eliasson-Löthman, Högbo GK 157, 5) Anna-Lena och Stina Jönsson, Mariestads GK 157.

EKARNAS GK
Balders väg 12
467 31 GRÄSTORP
Tel kansli fr.o.m. 26 okt 2020 kl 9-15 vardagar: 0514-120 60
Mail: info@ekarnasgk.se
Bankgiro: 367-7713.
Swishnummer: 123 476 32 49
OM KLUBBEN
Det vi är mest stolta över är givetvis vår bana. Inte särdeles lång och svår, men med en kvalitet på greener och fairways som fått mycket lovord de senaste åren. Vår banpersonal lyckas varje år överträffa våra förväntningar.

0514-120 60
info@ekarnasgk.se
Vi försöker hålla hemsidan uppdaterad med den senaste informationen, men om ni har frågor eller åsikter - tveka inte att kontakta oss! Vi ser fram emot att svara på era frågor.