Herrkommittén

Herrkommitténs mål är att aktivera och tillgodo se alla herrar från 22 år och uppåt med verksamhet. Nedan presenteras årets utbud.  Om ni har frågor angående herrkommittén eller tävlingarna som vi anordnar så är ni välkomna att kontakta någon av oss, se högerspalten. Verksamheten kan beskrivas som ”seriös sällskapsgolf”, det vill säga att vi umgås i en lättsam och trivsam atmosfär men ändå seriöst genom att reglerna följs.

Välkommen!

Herrkommitténs verksamhet år 2020

HERRGOLFEN

Tävlingsform: Slaggolf 18 hål i två klasser:
Klass 1 hcp 0-14,8, Klass 2 hcp 14,9-36,0
Man spelar kvar i den klass man startade vid första deltagandet i respektive vår och höstomgång.
OBS!   Tävlingen öppen för alla herrar från det år de fyller 22 år.

Våren:       4/5, 11/5, 18/5, 25/5, 1/6, 8/6, 15/6, 22/6
 Hösten: 26/7, 2/8, 9/8, 16/8, 23/8, 30/8, 6/9, 13/9  Söndagar
27/7, 3/8, 10/8, 17/8, 24/8, 31/8, 7/9, 14/9  Måndagar

Herrgolfen kommer att vara upplagd som tävling i GIT systemet vilket innebär att man anmäler sig som tävlande precis på samma sätt som till andra tävlingar.  Nytt för iår är att under hösten kommer det att finnas möjlighet att även spela på söndagar. Spelar man någon annan tävling på söndagen får denna inte räknas till herrgolfen.
 Starttid:           Ni bokar själva era starttider via kansliet eller Internet enligt klubbens vanliga bokningsrutiner. Daglediga har möjlighet att spela under dagen.

För att resultatet skall räknas måste du spela med  markör som har officiellt handicap.
På tävlingsdagen skrivs namnet upp på en startlista i kansliet.
Startavgift:      50 kr/deltävling. Då klubben har beslutat att vara kontantfria så kommer vi att skicka en faktura på startaviften efter respektive säsong, så ingen betalning vid varje start.
Priser:              Även i år kommer vi att ha en vårtävling resp. en hösttävling där de 4 bästa nettoresultaten sammanräknas.
Antalet spelomgångar är 8 stycken på våren och 8 stycken på hösten.
Priser till de 3 bästa nettoresulten på totalen vid vår- resp. höstomgång.
Dessutom priser till de tre bästa nettoresultaten i varje klass, samt till bästa bruttoresultat vid varje omgång.
Tävlingsledare:                   Patrik Andersson / Urban Andersson

HERRGOLFENS ECLECTIC

Vi kommer även i år att spela en Eclectic i samband med herrgolfen och klubbens singeltävlingar som sträcker sig över hela säsongen. Det hela går ut på att man låser ett nettoresultat per hål och till slut genererar detta ett slutresultat för 18 hål. Har man låst ett resultat på ett hål så går det inte att ändra detta senare om man skulle göra ett bättre resultat. Spelarens markör signerar resultatet på eclectictavlan.

Startavgift:    100 kr där hela prispotten går till slutsegraren.

Matchspelstävling  ”DUBBELEKEN”

Tävlingsform:           Matchtävling 2-manna scramble 18 hål med handicap. Tävlingen kommer även ha en ”Looser-sida” för att alla lag ska få spela minst två matcher.
Klasser:                      En klass herrar: Ålder 22 år och äldre.
Anmälan:                   Anmälan görs i pärm i klubbhuset eller till kansliet senast söndag 10:e maj. Spelordning anslås söndag 17:e maj.
Startavgift:                200 kr per par.
Tävlingsinformation: Detaljerad tävlingsinformation kommer att finnas i pärm i samband med anmälan.
Tävlingsledare:                   Torbjörn Walthersson / Håkan Larsson / Johan Hofling

Avslutningstävling  ”SISTA CHANSEN” 19/9

Tävlingsform:      Slaggolf 18 hål i två klasser:
Klass 1 hcp 0-14,8, Klass 2 hcp 14,9-36,0
Öppen för herrar från 22 år och uppåt.
Prisutdelning för Herrgolfen, Eclectric och Matchspelet Dubbeleken i samband med denna tävling.
Se separat anslag i klubbhuset för denna tävling.
Speldatum:    19/9
Tävlingsledare:                   Sören Nilsson / Håkan Larsson / Johan Hofling

Mer information om kommitténs olika tävlingar finns i klubbhuset. Anmälningsavgift i respektive tävling erläggs i receptionen före start. Lycka till i tävlingarna och ha en trevlig golfsäsong önskar vi i Herrkommittén!

Herrkommittén

Urban Andersson, ordf       0702656605
Patrik Andersson                 0709726342
Håkan Larsson                     0709144303