Therese, Helen, Kerstin, Lena och Eva

Damkommittén

Damkommitténs ambition är att få klubbens damer att komma samman, för att gemensamt uppleva golfens alla positiva sidor. Alla damer: gamla,unga,vana,nybörjare  … ja alla som vill träffas och spela golf tillsammans är välkomna att deltaga! Vi har som mål att engagera många damer i vår verksamhet, som ni kan läsa om här nedan. Extra kul tycker vi det är, om du som är nybörjare, sällanspelare eller höghandikappad dyker upp och är med på våra golftävlingar mm. På tisdagstävlingarna kan man delta utom tävlan, om man bara vill ha golfsällskap! Något du undrar över? – ta kontakt med någon i kommittén! Kom och var med DU också!

Ladies Tour
Tävlingen arrangeras av Västergötlands Golfförbund och består av 5  deltävlingar (5 olika banor enligt turordning) där man kan samla poäng till Order of Merit. De tre bästa resultaten räknas. Men det är priser på varje deltävling, så man kan vara med på bara en av tävlingarna om man vill det. Tävlingen är öppen för alla damer över 18 år. Var och en anmäler sig individuellt till respektive klubb eller på Min golf (golf.se). Ta gärna kontakt med varandra för samordning av resa! Pga ”Coronan” är det bara två tävlingar i år – Söndag 6 september på Alingsås GK och Lördag 26 september på Åsundsholms GK.

Old Ladies
Ekarnas damer 60år eller äldre har möjlighet att delta. Tävlingarna går över 13 ronder , en gång på varje bana i Skaraborg, där de åtta bästa räknas efter ett poängsystem. Anmälan görs individuellt till respektive klubb eller på Min golf (golf.se) , kontaktpersoner för Ekarna är Ingvor Nyvall och Birgitta Jonasson. På klubben finns en pärm med mer info – de har numera också info under en egen flik! Inställt i år pga ”Coronan”.

Damcupen
Samtliga anmälda damer delas upp i två jämna grupper (A- respektive B-klass) före lottning. Varje rond skall vara färdigspelad till uppsatt datum. Matchspel. Regler finns i vår pärm.

Parcupen
Spelas i en klass upp till 19 par därefter delas det upp i A- och B-klass. Greensome / matchspel. Regler finns i vår pärm. Från och med i år, är det endast damer som får deltaga. Ställdes in i år, pga ”Coronan”.

Tisdagstävlingar
Gäller för DamEkarnas medlemmar, övriga damgolfare kan delta utan tävlan. Du som vill ha social samvaro med enbart spel (inte tävling) är också välkommen – Vi brukar börja i  april och håller på till mitten av september (med uppehåll i juli). Lite olika tävlingsformer, så se spelprogram för info. (Går att ladda ner under ”Bilagor” ).  Man kan vara med hur många (eller hur få) tisdagar som helst, alla är separata tävlingar! På hösten när det börjar bli mörkt, blir det 14 hål istället för 18 hål, som gäller.

 

Birdieträdet
En tävling i tävlingen. Du kan sätta upp din ”birdie” från resultatet i samtliga singel-TisdagsTävlingar  . Självklart ska också HIO/ Eagle sättas upp som ”birdie” på trädet.

 

Seriespel
Damerna har i år 4 lag i Västergötlands seriespel 2020:  D30, D50, D60 och i år även D70.  Lagen spelar i en grupp med 4-5 andra lag, där de två bästa i varje grupp går vidare till finalspel. Spelformen är singeltävling slagspel (du måste håla ut ) . En omgång spel sker på varje klubbs bana, där lagscoren räknas ihop. Lagresultatet är brutto, men i varje omgång delas dessutom några nettopriser (hcp) ut.  Vill du veta mer – kontakta Kristina Domeij, Annelie Hägg eller Karin Forsblad-Månsson.

Mer information och senaste uppdateringarna finns i pärmarna som står i hyllan mitt emot receptionsluckan (i entrén).

Aktuellt från damkommittén

Damsvingen

Lördag 29 augusti genomförde vi Ekarnas Damsving. Tyvärr spåddes oväder, så från ca 60 anmälda, avanmälde sig fler än 20, så till slut blev vi 35 stycken. Trots det spådda ovädret, hade vi bra väder – det kom några droppar regn bara!! Då vi hade många sponsorer, delade vi ut priser till de som kom 1-10 plats i både A- och B-klass plus närmast-hål-pris. Otroligt bra!! Det var verkligen fina priser från våra sponsorer – vi är grymt tacksamma för det!  Denna tävling har kommit för att stanna!!  Vinnarna detta år blev i A-klass, Carola Larsson från Herrljunga och i B-klass Susanna Yngve från Vårgårda. Nu var det fler pristagare, men eftersom det var så många, så hänvisar jag till resultatet i Git, för de som vill läsa!  Tack alla deltagare – välkomna nästa år igen!!

 

TisdagsTävlingarna Höst

Ja, nu är TisdagsTävlingarna igång, nästan som vanligt. 1.a start kl 16:30. Lottning i 3-bollar. Anmäl er på Min Golf. Några 18-håls-omgångar och några 14-håls-omgångar bli det. Det är också möjligt att spela på dagen – då anmäler man sej genom att skriva upp sig på Anmälningslistan på kansliet före man går ut. Betalar innan. Obs att markören också måste deltaga i tävlingen … Sista tävlingen och avslutning är Tisdagen 15 september. Lycka till!!

 

Upptakt 2020  INSTÄLLD

TISDAG 14 april kl 17:30 har vi vår upptakt! Direkt börjar vi med en genomgång av lite golfregler utomhus, med vår domare Ulf Ojala. Efter den timman med Ulf, sätter vi oss inne och äter (ANMÄLAN KRÄVS). Info om kostnad och hur man anmäler sig, kommer på mejl och läggs ut i Fb-gruppen ”Ekgolfdamerna” (Gå med i den gruppen om du har FB, är Ekmedlem och är dam!). Under tiden som vi äter, kommer en del anmälningslistor till olika arrangemang att cirkulera. Under kaffet kommer vi i Damkommittén att informera om våra tävlingar och annan verksamhet 2020. Har du några frågor, så ställ dem gärna denna kväll! Målet är som alltid, att vi ska ha trevligt – så Välkomna alla Ekarnas Damer!

 

Damkommittén

Damkommittén består av:
Eva Siljevall (ordf) –  0707 51 01 55
Lena Karlsson   0722 45 76 10
Kerstin Larsson –  0706 62 17 87
Helen Josefsson – 0702 26 34 21
Therese Bonander Persson – 0706 47 90 54

Meddelande

till damkommittén kan skickas på mailadressen info@ekarnasgk.se

Bilagor

Här hittar du bilagor att öppna/ladda ned till din dator eller smartphone.

Tisdagstävlingarna  Spelprogram  HÖST 2020

För  Old Ladies – gå till deras flik!

EKARNAS GK
Balders väg 12
467 31 GRÄSTORP

Tel kansli: 0514-120 67
Mail: info@ekarnasgk.se
Öppettider Kansli fr.o.m. 16 maj 2020:
Mån - Fre 09.00-13.00
Lör - Sön 09.00-14.00
info@ekarnasgk.se.

Bankgiro: 367-7713.
Swishnummer: 123 476 32 49
OM KLUBBEN
Det vi är mest stolta över är givetvis vår bana. Inte särdeles lång och svår, men med en kvalitet på greener och fairways som fått mycket lovord de senaste åren. Vår banpersonal lyckas varje år överträffa våra förväntningar.

0514-120 67
info@ekarnasgk.se
Vi försöker hålla hemsidan uppdaterad med den senaste informationen, men om ni har frågor eller åsikter - tveka inte att kontakta oss! Vi ser fram emot att svara på era frågor.