Therese, Helen, Kerstin, Lena och Eva

Damkommittén

Damkommitténs ambition är att få klubbens damer att komma samman, för att gemensamt uppleva golfens alla positiva sidor. Alla damer: gamla,unga,vana,nybörjare  … ja alla som vill träffas och spela golf tillsammans är välkomna att deltaga! Vi har som mål att engagera många damer i vår verksamhet, som ni kan läsa om här nedan. Extra kul tycker vi det är, om du som är nybörjare, sällanspelare eller höghandikappad dyker upp och är med på våra golftävlingar mm. På tisdagstävlingarna kan man delta utom tävlan, om man bara vill ha golfsällskap! Något du undrar över? – ta kontakt med någon i kommittén! Kom och var med DU också!

Vad händer 2020?

 

Nytt år – nya roliga tävlingar, resor och event för våra damer. Tisdagsgolfen är som vanligt hjärtat i vår verksamhet – ladda gärna ner pdf-filen ”Spelprogram 2020” .  Nytt för i år är att vår Parcup bara är öppen för damer. Tävlingen Eclectic, kör vi för andra året. Se regler i vår DAM-pärm och bredvid reslultat-protokollet som kommer upp innan start INSTÄLLT på vårenFör tredje året arrangerar vi Damtävlingen ”Ekarnas Damsving”, som är öppen för alla damer. I år är det på söndag 14 juni, och det kommer förmodligen att vara några sponsorer på plats även i år – Vi förväntar oss, att det även i år, kommer JÄTTEMÅNGA damer till denna dag – hjälp oss sprida detta till alla damer ni känner, oavsett klubbtillhörighet! Info om denna tävling ska komma i er mejl inom kort. DAMSVINGEN INSTÄLLD!  Vi satsar också, som tidigare, på att få fler att deltaga i ”Ladies Tour”-tävlingarna. Vårens LadiesTour-tävlingar är inställda. Det är en kul lättsam tävling och innebär att vi kan åka iväg ihop och ha trevligt.  Vi ordnar en övernattning i samband med den sista tävlingen. Som alltid har vi också våra roliga cup-tävlingar (Damcupen och Parcupen), där spelformen är matchspel. Ju fler som deltar- ju roligare blir det!   Old Ladies-tävlingarna är för damer 60+ och är en möjlighet att få spela på många olika banor i Skaraborg OL INSTÄLLD . Information finns här på sidan och i pärmar vid anslagstavlan (och OL finns även på en egen flik). Vi kommer fortsättningsvis att skicka ut mejl med jämna mellanrum, med information om vad som är på gång. Info kommer också att sättas upp på klubbens anslagstavla. Håll er uppdaterade, så ses vi på banan!

Ja ja, mycket hade vi planerat, men Corona-viruset kom emellan. Vi har iaf startat en variant på TisdagsTävlingarna, så det blir så likt en vanlig sällskapsrunda som möjligt. Se anslag, mejlutskick och inlägg på Fb-gruppen ”EkGolfDamerna” – för det kan bli snabba ändringar i dessa tider!

Ladies Tour
Tävlingen arrangeras av Västergötlands Golfförbund och består av 5  deltävlingar (5 olika banor enligt turordning) där man kan samla poäng till Order of Merit. De tre bästa resultaten räknas. Men det är priser på varje deltävling, så man kan vara med på bara en av tävlingarna om man vill det. Tävlingen är öppen för alla damer över 18 år. Var och en anmäler sig individuellt till respektive klubb eller på Min golf (golf.se). Ta gärna kontakt med varandra för samordning av resa!

Old Ladies
Ekarnas damer 60år eller äldre har möjlighet att delta. Tävlingarna går över 13 ronder , en gång på varje bana i Skaraborg, där de åtta bästa räknas efter ett poängsystem. Anmälan görs individuellt till respektive klubb eller på Min golf (golf.se) , kontaktpersoner för Ekarna är Ingvor Nyvall och Birgitta Jonasson. På klubben finns en pärm med mer info – de har numera också info under en egen flik!

Damcupen
Samtliga anmälda damer delas upp i två jämna grupper (A- respektive B-klass) före lottning. Varje rond skall vara färdigspelad till uppsatt datum. Matchspel. Regler finns i vår pärm.

Parcupen
Spelas i en klass upp till 19 par därefter delas det upp i A- och B-klass. Greensome / matchspel. Regler finns i vår pärm. Från och med i år, är det endast damer som får deltaga.

Tisdagstävlingar
Gäller för DamEkarnas medlemmar, övriga damgolfare kan delta utan tävlan. Du som vill ha social samvaro med enbart spel (inte tävling) är också välkommen – Vi brukar börja i  april och håller på till mitten av september (med uppehåll i juli). Lite olika tävlingsformer, så se spelprogram för info. (Går att ladda ner under ”Bilagor” ).  Man kan vara med hur många (eller hur få) tisdagar som helst, alla är separata tävlingar! På hösten när det börjar bli mörkt, blir det 14 hål istället för 18 hål, som gäller.

 

Birdieträdet
En tävling i tävlingen. Du kan sätta upp din ”birdie” från resultatet i samtliga singel-tävlingar (som alla damer kan delta i ) . Vi accepterar också HIO/ Eagle sätts upp som ”birdie” på trädet.

 

Seriespel
Damerna har i år 4 lag i Västergötlands seriespel 2020:  D30, D50, D60 och i år även D70.  Lagen spelar i en grupp med 4-5 andra lag, där de två bästa i varje grupp går vidare till finalspel. Spelformen är singeltävling slagspel (du måste håla ut ) . En omgång spel sker på varje klubbs bana, där lagscoren räknas ihop. Lagresultatet är brutto, men i varje omgång delas dessutom några nettopriser (hcp) ut.  Vill du veta mer – kontakta Kristina Domeij, Annelie Hägg eller Karin Forsblad-Månsson.

Mer information och senaste uppdateringarna finns i pärmarna som står i hyllan mitt emot receptionsluckan (i entrén).

Aktuellt från damkommittén

Upptakt 2020  INSTÄLLD

TISDAG 14 april kl 17:30 har vi vår upptakt! Direkt börjar vi med en genomgång av lite golfregler utomhus, med vår domare Ulf Ojala. Efter den timman med Ulf, sätter vi oss inne och äter (ANMÄLAN KRÄVS). Info om kostnad och hur man anmäler sig, kommer på mejl och läggs ut i Fb-gruppen ”Ekgolfdamerna” (Gå med i den gruppen om du har FB, är Ekmedlem och är dam!). Under tiden som vi äter, kommer en del anmälningslistor till olika arrangemang att cirkulera. Under kaffet kommer vi i Damkommittén att informera om våra tävlingar och annan verksamhet 2020. Har du några frågor, så ställ dem gärna denna kväll! Målet är som alltid, att vi ska ha trevligt – så Välkomna alla Ekarnas Damer!

 

 

Damkommittén

Damkommittén består av:
Eva Siljevall (ordf) –  0707 51 01 55
Lena Karlsson   0722 45 76 10
Kerstin Larsson –  0706 62 17 87
Helen Josefsson – 0702 26 34 21
Therese Bonander Persson – 0706 47 90 54

Meddelande

till damkommittén kan skickas på mailadressen info@ekarnasgk.se

Bilagor

Här hittar du bilagor att öppna/ladda ned till din dator eller smartphone.

Tisdagstävlingarna  Spelprogram  VÅR 2020

För  Old Ladies – gå till deras flik!

EKARNAS GK
Balders väg 12
467 31 GRÄSTORP

Tel kansli: 0514-120 67
Mail: info@ekarnasgk.se
Öppettider Kansli fr.o.m. 16 maj 2020:
Mån - Fre 09.00-13.00
Lör - Sön 09.00-14.00
info@ekarnasgk.se.

Bankgiro: 367-7713.
Swishnummer: 123 476 32 49
OM KLUBBEN
Det vi är mest stolta över är givetvis vår bana. Inte särdeles lång och svår, men med en kvalitet på greener och fairways som fått mycket lovord de senaste åren. Vår banpersonal lyckas varje år överträffa våra förväntningar.

0514-120 67
info@ekarnasgk.se
Vi försöker hålla hemsidan uppdaterad med den senaste informationen, men om ni har frågor eller åsikter - tveka inte att kontakta oss! Vi ser fram emot att svara på era frågor.