Eva, Kerstin, Lena, Lena och Therese

Damkommittén

Damkommitténs ambition är att få klubbens damer att komma samman, för att gemensamt uppleva golfens alla positiva sidor. Alla damer: gamla,unga,vana,nybörjare  … ja alla som vill träffas och spela golf tillsammans är välkomna att deltaga! Vi har som mål att engagera många damer i vår verksamhet, som ni kan läsa om här nedan. Extra kul tycker vi det är, om du som är nybörjare, sällanspelare eller höghandikappad dyker upp och är med på våra golftävlingar mm. På tisdagstävlingarna kan man delta utom tävlan, om man bara vill ha golfsällskap! Något du undrar över? – ta kontakt med någon i kommittén! Kom och var med DU också!

Vad händer 2018?

Nytt år – nya roliga tävlingar, resor och event för våra damer. Tisdagsgolfen är som vanligt hjärtat i vår verksamhet – ladda gärna ner pdf-filen ”Spelprogram 2018” .  Nyhet för i år, är att vi arrangerar en Damtävling ”Ekarnas Damsving” den 10 juni, med en massa roliga ”runtomktingarrangemang” – vi hoppas på JÄTTEMÅNGA damer till denna dag – sprid detta till alla damer ni känner! Info om denna tävling ska komma i er mejl inom kort.  Vi satsar ännu mer i år på att få fler att deltaga i ”Ladies Tour”-tävlingarna, som är en kul lättsam tävling och innebär att vi kan åka iväg ihop och ha trevligt. Som alltid har vi också våra roliga cup-tävlingar (Damcupen och Parcupen), där spelformen är matchspel. Ju fler som deltar- ju roligare blir det!   Old Ladies-tävlingarna är för damer 60+ och är en möjlighet att få spela på många olika banor i Skaraborg . Information finns här på sidan och i pärmar vid anslagstavlan. Vi kommer också att skicka ut mejl med jämna mellanrum, med information om vad som är på gång. Info kommer också att sättas upp på klubbens anslagstavla. Håll er uppdaterade, så ses vi på banan!

Ladies Tour
Tävlingen arrangeras av Västergötlands Golfförbund och består av 5  deltävlingar (5 olika banor enligt turordning) där man samlar poäng till Order of Merit. De tre bästa resultaten räknas. Tävlingen är öppen för alla damer över 18 år. Var och en anmäler sig individuellt till respektive klubb eller på Min golf (golf.se). Ta gärna kontakt med varandra för samordning av resa!

Old Ladies
Ekarnas damer 60år eller äldre har möjlighet att delta. Tävlingarna går över 13 ronder , en gång på varje bana i Skaraborg, där de åtta bästa räknas efter ett poängsystem. Anmälan görs individuellt till respektive klubb eller på Min golf (golf.se) , kontaktpersoner för Ekarna är Ingvor Nyvall och Birgitta Jonasson. På klubben finns en pärm med mer info – det finns också info att ladda ner under ”Bilagor” i högerkanten på denna sida!

Damcupen
Samtliga anmälda damer delas upp i två jämna grupper (A- respektive B-klass) före lottning. Varje rond skall vara färdigspelad till uppsatt datum. Matchspel. Regler finns i vår pärm.

Parcupen
Spelas i en klass upp till 19 par därefter delas det upp i A- och B-klass. Greensome / matchspel. Regler finns i vår pärm.

Tidagstävlingar
Gäller för DamEkarnas medlemmar, övriga damgolfare kan delta utan tävlan. Du som vill ha social samvaro med enbart spel (inte tävling) är också välkommen – Vi brukar börja i slutet av april och håller på till mitten av september (med uppehåll i juli). Lite olika tävlingsformer, så se spelprogram för info. (Går att ladda ner under ”Bilagor” ).  Man kan vara med hur många (eller hur få) tisdagar som helst, alla är separata tävlingar!

Birdieträdet
En tävling i tävlingen. Du kan sätta upp din ”birdie” från resultatet i samtliga singel-tävlingar från de olika spelprogrammen. Vi accepterar också HIO/ Eagle sätts upp som ”birdie” på trädet.

 

Seriespel

Damerna har 2 lag i Västergötlands seriespel 2018, D30 ch D60.  Lagen spelar i en grupp med 4-5 andra lag, där de två bästa i varje grupp går vidare till finalspel. Spelformen är singeltävling slagspel (du måste håla ut ) . En omgång spel sker på varje klubbs bana, där lagscoren räknas ihop. Lagresultatet är brutto, men i varje omgång delas dessutom några nettopriser (hcp) ut.  Vill du veta mer – kontakta Kristina Domeij eller Karin Forsblad-Månsson

Mer information och senaste uppdateringarna finns i pärmarna som står i hyllan mitt emot receptionsluckan (i entrén).

Aktuellt från damkommittén

Höstavslutning Tisdagsgolfen

11 september hade vi en lagtävling (1-2-3) med mat och prisutdelning efteråt. Vi var 25 damer som kom, och vi åt och drack :-). Kul hade vi och god mat var det! Dagens lagtävling vanns av Ingvor, Britt-Marie och Birgitta – Grattis till dem. Efter tävlingen åt vi och det var många som fick priser, då vi delade ut priser för alla Tisdagstävlingar som varit i höst. 1:a och 2:a -priser i både A- och B-klasser. Dessutom delades priser ut till Cupvinnarna samt de som kommit 2:a. (Damcup A- och B samt Parcupen). Alla resultatlistor finns i DAM-pärmen på kansliet. Vi lottade även ut lite priser, dels i tidigare lagtävling, dels i dagens tävling men vi lottade också ut två priser bland de som kommit till kvällens prisutdelning! Så kom och var med – det kan löna sig, även om man inte vunnit någon tävling! Vi tycker ju att alla som deltar är vinnare, då vi faktiskt är utomhus och rör på oss – så ett stort GRATTIS till alla som varit med (och det har varit många i år!) och vi hoppas att ni vill återkomma till nästa säsong och deltaga i våra verksamheter!

Bild1: Ingvor, Britt-Marie och Birgitta  Bild2: Pia, Christina, Yvonne och Kerstin   Bild3: Maten  Bild 4: Lena

Våravslutning med ”Apelsinbollen”

Ännu en  fantastisk sommardag var det när vi hade våravlutning tisdag 26 juni. 20 startande, dvs 7 apelsinlag och 20 singeltävlande gjorde upp om priserna. Efter tävlingen började vi med prisutdelning för denna tisdagens tävlingar. Sedan åt vi lite god sallad tillsammans och hade prisutdelning för alla vårens Tisdagstävlingar.

På bilderna ser (om ni tittar väldigt noga ..) ni laget som vann Apelsinbollen (Lena Karlsson, Lena Jansson, Agnetha Bergman) och Singeltävlingsvinnaren Therese Bonander-Persson.

Ekarnas Damsving

Det blev en härlig dag då vår nya tävling Ekarnas Damsving hade premiär  10 juni. 61 startande damer, de flesta från Ekarna, men ganska många utifrån också,  verkade nöjda med tävlingen och de sponsorer som medverkade. De flesta priserna var skänkta av sponsorerna, förutom förstapriserna som var 1000kr i Johans Golfshop.

Hemmaspelaren Ewa Arnell vann A-klassen med överlägsen seger på 65 slag netto. Närmast var Camilla Melcker, Falköping, och Liselotte Egerzon, Ekarna, båda på 70 slag men Camilla tvåa på ett slag lägre spelhandicap.

B-klassen vanns av Cecilia Åqvist Särg, Onsjö, på 68 slag följd av hemmaspelarna Agneta Johansson 69 och Anita Gustafson 70.

Grattis till alla som var med! Tävlingen gav mersmak, och vi hoppas på att den blir årligen återkommande!

Rose-Maries cup

Som vanligt var det många som kom till start när vår årliga Rose-Maries cup gick av stapeln Tisdags 29 maj. Alla pengar, minst 60:- per startande, går oavkortat till Cancerfonden. I år lyckades vi samla in 3030kr och därmed  blev alla deltagare dubbelvinnare denna kväll = alla gjorde en dagens goda gärning och alla var ute och rörde på sig. Den som blev trippelvinnare, var Karin Forsblad-Månsson, som vann tävlingen och dessutom lyckades med att göra en Eagle på hål 6 – Stort Grattis!! … och ett litet grattis till alla andra deltagare!

Upptakt 2018

…hade vi Onsdagen den 18 april kl 18:00  Det blev över 40 deltagare – fantastiskt roligt att så många kom!

 

 

 

 

 

 

 

Vi började med att vår domare, Ulf Ojala, tog med oss ut på träningsområdet och gick igenom lite golfregler. Alltid lika nyttigt. Ulf fick många frågor och hade som vanligt svar på alla!

Efter en timma utomhus med Ulf, kom vi in i värmen och spisade soppa med tilltugg ihop, samtidigt som …

Vår Pro, Johan Klubb, informerade lite om honom själv, shopen, lektioner och medlemsträningar. Bl.a kommer det flera träningstillfällen bara för oss damer – kolla in anslagstavlan.

Vi informerade om tisdagstävlingarna, Ekarnas Damsving, Damcupen/Parcupen, Ladies tour, Old Ladies, Seriespel och lite annat som är planerat inför 2018. Anmälningslistor till de olika cuperna, övernattningen i samband med sista Ladies Tour-tävlingen låg framme och det var många som skrev på. Det finns platser kvar, så ni som inte var med – titta på anslagstavlan och anmäl er gärna!

Kom ihåg – våra arrangemang är till för att vi ska ha trevligt och lära känna varandra i första hand!!!  Så anmäl dig nu till lite roliga tävlingar (tisdagstävlingarna kan ni vara med utom tävlan också!) – ring oss om ni undrar över något!

Tillsammans gör vi 2018 till ett kanonroligt år!

//Eva

 

 

 

2017

Avslutning Tisdag 12 september

Vi var ett 20-tal damer som avslutade årets Tisdagstävlingar med en Lagtävling ”123”. Det var en mycket blöt bana och lite regn fick vi på oss. Men glada miner överlag, för som jag brukar framhäva, vi är alla vinnare!  Dagens tävling vanns av Liselotte, Kerstin och Eva -Grattis till oss!  Vi åt lite gott tillsammans efteråt och lyssnade på en föreläsning av Tina Dahlöf  ”Tanka dina tankar”, som var både rolig, intressant och nyttig. Alla fick sig en tankeställare, hoppas jag 🙂  Ett tema jag tycker att vi ska fortsätta att ha med oss i vår strävan att bli bättre golfspelare!   Efter föredraget hade vi prisutdelning för alla höstens Tisdagstävlingar – Grattis till alla er! (Alla resultat finns i Dam-pärmen i hyllan vid kansliet). Prisutdelning till Par- och Singel-cuperna – Grattis till er också! Även Birdieträdets vinnare, som i år var Karin Månsson prisades. Hoppas att alla som var med kommer tillbaka till våren ! Till er som inte varit med ännu – kom och var med nästa år – ju fler vi blir ju roligare blir det!

Golfåret är inte riktigt över ännu, så vi hoppas att det blir bra väder resten av hösten, så vi kan spela ett tag till!  Bl.a är en tävling i Ladies Tour kvar – den går 23 september på Brevikens Gk.  Kul om vi blir många från Ekarna då, så anmäl er till den om ni kan!

Tina Dahlöf

 

Avslutning Tisdagstävlingarna

 

 

 

Hösttävlingarna

Oj vad tiden rusar iväg! Vi har hunnit spela några omgångar i höst, och har nu bara tre tisdagstävlingar kvar. Det har varit mycket golf för många av oss och tyvärr har flera seriespel och andra tävlingar för damerna krockat med våra tisdagstävlingar. Men huvudsaken att vi håller igång, för damerna i klubben är generellt väldigt aktiva. Men jag hoppas ändå att fler damer kan deltaga på de tisdagar som är kvar!

Parcupen och Damcupen är avgjorda – vi gratulerar Liselotte Egerzon och Lena Jansson som vann Parcupen och Liselotte Egerzon (igen) som tog hem Damcupen!! Dubbelseger till Liselotte – bra jobbat!

Tre tisdagstävlingar kvar alltså, och den tredje är en lagtävling över 9 hål med lite prisutdelning med mat och trevligheter som avslutning. Alla ekardamer hälsas välkomna att delta, som alltid – så kom och var med!

Det är två tävlingar kvar i Ladies Tour, som är öppen för alla kvinnor över 18 år. Den första går på Läckö den 10 september och den sista på Breviken den 23 september.

Har ni några funderingar kring damernas golfspelande – hör av er till någon av oss i Damkommittén!

Vi ses på banan! //Eva

 

 

Kanontrevlig Våravslutning för Tisdagstävlingarna TISDAG 27 juni

Fint väder, bra golf, rolig tävling, god mat och prisutdelning – vad mer kan man begära?  Apelsinbollen blev åter igen en lyckad tävling. 14 spelare kom till start, och med tanke på att några damer spelade D60 seriespel och några var på semester, så var det ändå en bra uppslutning!  Kanonvädret är vi tacksamma för.

Alla lagen kom in med Apelsinbollen i mål (visserligen blev några våta pga räddningsaktion i vattnet – men vad gör man inte för laget! ..). Bästa bollen blev lag 2 (Birgitta J, Agneta S och Eva K) som lyckades få 20 poäng på 9 hål!  Singeltävlingen vanns av Yvonne D och på andra plats kom Birgitta J.  Alla var dock vinnare idag, då vi varit ute och rört på oss, haft trevligt och ätit gott!  (Tack restaurangen för kanongod KycklingToast! )  Många fick ta emot priser, (alla vårens tävlingars placeringar prisades)  och Tack till alla som varit med och bidragit –  vi ses igen när vi drar igång höstens omgångar den 1 augusti!   //Eva S

Tisdagstävlingar Maj

Ja, nu har vi avverkat halva vårsäsongen – när det väl har dragit igång, går det i en rasande fart! Vi har haft många damer på de flesta tisdagstävlingarna och i takt med att vädret har blivit bättre har resultaten också blivit bättre.

På våran 4:e tisdagstävling(16 maj)  hade vi Rose-Maries Cup, där 20 damer kom till start och vi samlade in nästan 3000kr, som skänktes till Cancerfonden! Vann gjorde Christina Svensdotter(72 netto), tätt följd av Eva Siljevall(74 netto) och Yoko Malmsjö(75 netto).

 

Glada vinnaren Ann-Kristin (Onsjö)


Fint väder på Utbytesgolfen!

 

Tisdagen den 23 maj, hade vi bjudit in Onsjö GKs och Koberg GKs damer, för lite ”Utbytesgolf”.

Vi spelade 9 hål i ett härligt sommarväder och avslutade med en go fika med prisutdelning.

 

 

Vann gjorde Ann-Kristin Juliusson från Onsjö, med 34 netto. Sedan var det 5 stycken med netto 35, bl.a Birgitta Jonasson som knep 2:a platsen . 3:e platsen delades mellan Therese Bonander-Persson och Irma Fredriksson (Onsjö).  Det blev en väldig trevlig golfkväll, och vi hoppas att detta utbyte kommer att fortsätta framöver.

 

Ladies Tour

Yoko, glad för sitt pris!

Lördag 13 maj spelades Ladies Tour på Ekarna. 57 startande damer och 1 fantastisk starter (Torbjörn Waltersson). En regnig golfdag, men många bra resultat (och banan fick mycket beröm) – hela 8 damer sänkte sitt handicap!  Ingen Ekdam vann någon klass, men Christina Svensdotter kom 2:a i A, Yoko Malmsjö 3:a i B och Ingvor Nyvall 2:a och Therese Bonander-Persson 3:a i C. Närmast-hål vann Sofia Dahl!  Bra jobbat alla !!  En kul tävling!

 

 

 

 

 

Upptaktsmöte 2017

Idag , Tisdag 18 april hade vi Upptaktsmöte och ca 20 st damer kom och lyssnade på Domaren Ulf, som  körde en välbehövlig genomgång av golfregler mm. Christian informerade lite om klubben mm. Vi fyndade lite golfkläder, informerade lite om Tisdagstävlingarna, Cuperna och Ladies Tour. Sedan avslutade vi med en jättegod sallad och genomgång av svar på de kluriga Rätt/Fel-frågorna om golfens regler. Vi kommer att fortsätta med regeldiskussioner på våra Tisdagstävlingar – och kvällens diskussioner visade väl att det inte är bortkastad tid …. Tack alla för att ni kom, Tack Christian för info och alla extrapriser, Tack Stefan m personal för god mat och Tack Ulf för välbehövlig genomgång!!

Damkommittén

Damkommittén består av:
Eva Siljevall (ordf) – tel. 070 751 01 55
Lena Karlsson  tel. 072 245 76 10
Kerstin Larsson – tel. 070 662 17 87
Lena Jansson – tel. 070 466 78 73
Therese Bonander Persson – tel. 070 647 90 54

Bilagor

Här hittar du bilagor att öppna/ladda ned till din dator eller smartphone.

Tisdagstävlingarna Spelprogram 2018

 Spellista Old Ladies 2018

Info om Old Ladies

Meddelande

till damkommittén kan skickas på mailadressen info@ekarnasgk.se

EKARNAS GK
Balders väg 12
467 31 GRÄSTORP

Kansli: 0514-120 67
Mail: info@ekarnasgk.se
Öppettider from 1 oktober Kansli/Shop:
Mån 09.00-15.00
Tis 09.00-15.00
Ons 09.00-15.00
Tors 09.00-15.00
Fre-Sön (helgdag) 10.00-14.00 from V 42 stängt på helger
info@ekarnasgk.se.

Bankgiro: 367-7713.
Swishnummer: 123 476 32 49
OM KLUBBEN
Det vi är mest stolta över är givetvis vår bana. Inte särdeles lång och svår, men med en kvalitet på greener och fairways som fått mycket lovord de senaste åren. Vår banpersonal lyckas varje år överträffa våra förväntningar.

0514-120 67
info@ekarnasgk.se
Vi försöker hålla hemsidan uppdaterad med den senaste informationen, men om ni har frågor eller åsikter - tveka inte att kontakta oss! Vi ser fram emot att svara på era frågor.