Eva, Therese, Lena, Lena och Kerstin

Damkommittén

Damkommitténs ambition är att få klubbens damer att komma samman, för att gemensamt uppleva golfens alla positiva sidor. Alla damer: gamla,unga,vana,nybörjare  … ja alla som vill träffas och spela golf tillsammans är välkomna att deltaga! Vi har som mål att engagera många damer i vår verksamhet, som ni kan läsa om här nedan. Extra kul tycker vi det är, om du som är nybörjare, sällanspelare eller höghandikappad dyker upp och är med på våra golftävlingar mm. På tisdagstävlingarna kan man delta utom tävlan, om man bara vill ha golfsällskap! Något du undrar över? – ta kontakt med någon i kommittén! Kom och var med DU också!

Vad händer 2019?

Nytt år – nya roliga tävlingar, resor och event för våra damer. Tisdagsgolfen är som vanligt hjärtat i vår verksamhet – ladda gärna ner pdf-filen ”Spelprogram 2019” .  Nytt för i år är tävlingen Eclectic, som är en tävling i Tisdagsgolfen. Man låser resultat på ett eller flera hål för varje tävling man deltar i, så att man har fyllt alla hål när man spelat sista tisdagstävlingen. Man fyller i sina resultat på en tavla, tillsammans med sin markör. Både netto och brutto-resultat.  För andra året arrangerar vi den från förra året så lyckade Damtävlingen ”Ekarnas Damsving”, som är öppen för alla damer. I år är det på söndag 9 juni, och det kommer att vara en del roliga ”runtomktingarrangemang” – Vi hoppas att även i år, att det kommer JÄTTEMÅNGA damer till denna dag – hjälp oss sprida detta till alla damer ni känner, oavsett klubbtillhörighet! Info om denna tävling ska komma i er mejl inom kort.  Vi satsar också, som tidigare, på att få fler att deltaga i ”Ladies Tour”-tävlingarna. Det är en kul lättsam tävling och innebär att vi kan åka iväg ihop och ha trevligt.  Vi ordnar en övernattning i samband med en av dessa tävlingar. Som alltid har vi också våra roliga cup-tävlingar (Damcupen och Parcupen), där spelformen är matchspel. Ju fler som deltar- ju roligare blir det!   Old Ladies-tävlingarna är för damer 60+ och är en möjlighet att få spela på många olika banor i Skaraborg . Information finns här på sidan och i pärmar vid anslagstavlan. Vi kommer också att skicka ut mejl med jämna mellanrum, med information om vad som är på gång. Info kommer också att sättas upp på klubbens anslagstavla. Håll er uppdaterade, så ses vi på banan!

Ladies Tour
Tävlingen arrangeras av Västergötlands Golfförbund och består av 5  deltävlingar (5 olika banor enligt turordning) där man kan samla poäng till Order of Merit. De tre bästa resultaten räknas. Men det är priser på varje deltävling, så man kan vara med på bara en av tävlingarna om man vill det. Tävlingen är öppen för alla damer över 18 år. Var och en anmäler sig individuellt till respektive klubb eller på Min golf (golf.se). Ta gärna kontakt med varandra för samordning av resa!

Old Ladies
Ekarnas damer 60år eller äldre har möjlighet att delta. Tävlingarna går över 13 ronder , en gång på varje bana i Skaraborg, där de åtta bästa räknas efter ett poängsystem. Anmälan görs individuellt till respektive klubb eller på Min golf (golf.se) , kontaktpersoner för Ekarna är Ingvor Nyvall och Birgitta Jonasson. På klubben finns en pärm med mer info – det finns också info att ladda ner under ”Bilagor” i högerkanten på denna sida!

Damcupen
Samtliga anmälda damer delas upp i två jämna grupper (A- respektive B-klass) före lottning. Varje rond skall vara färdigspelad till uppsatt datum. Matchspel. Regler finns i vår pärm.

Parcupen
Spelas i en klass upp till 19 par därefter delas det upp i A- och B-klass. Greensome / matchspel. Regler finns i vår pärm. Paret kan bestå av ”en dam + en annan dam”   eller  ”en dam + en herre”.

Tisdagstävlingar
Gäller för DamEkarnas medlemmar, övriga damgolfare kan delta utan tävlan. Du som vill ha social samvaro med enbart spel (inte tävling) är också välkommen – Vi brukar börja i  april och håller på till mitten av september (med uppehåll i juli). Lite olika tävlingsformer, så se spelprogram för info. (Går att ladda ner under ”Bilagor” ).  Man kan vara med hur många (eller hur få) tisdagar som helst, alla är separata tävlingar! På hösten när det börjar bli mörkt, blir det 14 hål istället för 18 hål, som gäller.

 

Birdieträdet
En tävling i tävlingen. Du kan sätta upp din ”birdie” från resultatet i samtliga singel-tävlingar (som alla damer kan delta i ) . Vi accepterar också HIO/ Eagle sätts upp som ”birdie” på trädet.

 

Seriespel
Damerna har i år 3 lag i Västergötlands seriespel 2019:  D30, D50 och D60.  Lagen spelar i en grupp med 4-5 andra lag, där de två bästa i varje grupp går vidare till finalspel. Spelformen är singeltävling slagspel (du måste håla ut ) . En omgång spel sker på varje klubbs bana, där lagscoren räknas ihop. Lagresultatet är brutto, men i varje omgång delas dessutom några nettopriser (hcp) ut.  Vill du veta mer – kontakta Kristina Domeij, Annelie Hägg eller Karin Forsblad-Månsson.

Mer information och senaste uppdateringarna finns i pärmarna som står i hyllan mitt emot receptionsluckan (i entrén).

Aktuellt från damkommittén

Ekarnas 2019

Tack alla som har bidragit till ett trevligt och roligt golfår!   Man behöver inte ha vunnit någon tävling för att vara en vinnare – för vi alla har fått mycket frisk luft, kondition och använt våra muskler och våran hjärna – det tycker jag är den största vinsten!

Vi i Damkommittén har haft vårat sista möte (nov), där vi hade en utvärdering av golfåret i Dk. Vi fick in en del åsikter från er som var med på avslutningen den 24 september. Tack för det! Vi ska ta tag i nästa års planering redan i  januari och då tar vi med oss vad alla har tyckt!

Föreningen har haft ett av årsmötena , där valdes det in en ny medlem i Damkommittén : Helen Carlsson – Välkommen Helen!  Vi har också en medlem som tackade för sig: Lena Jansson –  Jättemycket Tack Lena, för ditt bidrag och du vet var vi finns om du vill hjälpa till med något litet i framtiden!

Uppdaterar här, när vi haft vårat första möte och bestämt en massa saker inför golfåret 2020 – Välkommen tillbaka då!  Tills dess: GOD JUL och GOTT NYTT GOLFÅR på er!

//Damkommittén  gm Eva

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Damkommittén

Damkommittén består av:
Eva Siljevall (ordf) – tel. 070 751 01 55
Lena Karlsson  tel. 072 245 76 10
Kerstin Larsson – tel. 070 662 17 87
Helen Carlsson – tel. 070 226 34 21
Therese Bonander Persson – tel. 070 647 90 54

Meddelande

till damkommittén kan skickas på mailadressen info@ekarnasgk.se

Bilagor

Här hittar du bilagor att öppna/ladda ned till din dator eller smartphone.

Tisdagstävlingarna Spelprogram 2019

Spellista Old Ladies 2019

Info om Old Ladies

EKARNAS GK
Balders väg 12
467 31 GRÄSTORP

Tel kansli: 0514-120 67
Mail: info@ekarnasgk.se
Öppettider Kansli fr.o.m. 21 oktober:
Mån -Fre 10.00-14.00
info@ekarnasgk.se.

Bankgiro: 367-7713.
Swishnummer: 123 476 32 49
OM KLUBBEN
Det vi är mest stolta över är givetvis vår bana. Inte särdeles lång och svår, men med en kvalitet på greener och fairways som fått mycket lovord de senaste åren. Vår banpersonal lyckas varje år överträffa våra förväntningar.

0514-120 67
info@ekarnasgk.se
Vi försöker hålla hemsidan uppdaterad med den senaste informationen, men om ni har frågor eller åsikter - tveka inte att kontakta oss! Vi ser fram emot att svara på era frågor.