Banan — Det viktigaste på Ekarnas GK

Golfbanan

Ekarnas golfbana är inte särskilt lång, men smal och knixig här och var och med en kvalitet på greener och fairways som fått mycket lovord de senaste åren. Gästspelare är nästan lyriska i sina vitsord över banans skick och återkommer år efter år. Våra egna medlemmar ger banans skick så högt betyg att det endast överträffas av en handfull andra banor i Sverige! Klubben prioriterar satsningar på banans skick som möjliggörs av en hängiven banpersonal med en modern maskinpark till sitt förfogande.

Fyra banlängder

Ekarna vill stimulera alla kategorier av golfspelare. Vi erbjuder därför fyra olika banlängder som är slopade: orange, röd, gul och vit.

Övningsområde

ovningsomrade

Ekarnas GK erbjuder fina träningsmöjligheter i en härlig miljö som – förstås! – omges av kraftiga ekar, varav tolv är skyddade som naturminne. I anslutning till klubbhuset finns en putting-green och med några få steg når man även en fin chip- och putt-green. I ekdungen finns en green för träning av pitchar upp till ca 70 meter samt bunkerslag. Dessutom ligger där 4 korta hål för finslipning av närspelet. Drivingrangen erbjuder tak över huvudet på ena sidan och i mitten finns en Svingstudio. Tre konstgjorda greener finns att ta sikte på. Bollautomat har kortbetalning.

Aktuell banstatus

Banan stängdes för säsongen 21 oktober. Övningsområdet kan användas, range är öppen med självplock.

flagga

Flaggstängerna är försedda med reflektorer för snabbare och säkrare avståndsmätning med laserkikare.

Policy för hundar på golfbanan

Hos Ekarna får hund medtas vid träning på övningsområde och range samt vid golfspel på banan, dock ej på tävling.
Läs hela policyn här

Banguide

Tryckt banguide finns att köpa i klubbens reception.
Digital banguide finns via gratis-appen OnTag.

Scorekort

Slopetabeller

Slope dam 2019

Slope herr 2019

Slopekalkylator uppdaterad för ny slope 2019

Lokala regler och bestämmelser för Ekarnas Golfklubb

(Klicka på flikarna för att expandera dem)

Lokala Regler

Lokala regler för Ekarnas Golfklubb 2019 finns här

Lokala bestämmelser

1. BANPERSONAL Banpersonal som arbetar på banan har företräde, men rimlig hänsyn till spelet bör tas av banpersonalen.
2. BUNKERKRATTOR Bunkerkrattan skall placeras i bunkern i spelriktningen.
3. BAGVAGNAR Bagvagnar får inte dras över tee, green eller foregreen, eller mellan green och greenbunker.
4. TRAFIK PÅ VÄGEN Det är absolut förbjudet att slå på hål 15 när det finns trafik på väg 47 som kan komma inom räckhåll för slaget.
5. BOLL I TRÄDGÅRD ELLER PÅ ÅKERMARK Boll som hamnar på åkermark vid hål 3, 6 och 7 samt i trädgården vid hål 16 FÅR EJ HÄMTAS då dessa ytor ej får beträdas.
6. GÅENDE PÅ FORSHALLSPROMENADEN När promenerande på Forshallspromenaden längs hål 1 och 17 finns inom räckhåll för slaget SKALL spelaren vänta.
7. BOLL ”OUT OF BOUNDS” VID PISTOLSKYTTEBANAN Det är av säkerhetsskäl ABSOLUT FÖRBJUDET att gå innanför avspärrningen vid pistolskyttebanan till höger och hitom green på hål 17.
8. PAUS EFTER NIO HÅL Spelare kan utnyttja max 10 minuters paus efter 9 hål. Om bakomvarande boll inte önskar paus, skall bollen släppas förbi.
9. ANVISNINGAR OCH TILLSÄGELSER Golfvärdars och banpersonals anvisningar och tillsägelser skall följas. OM SPELARE BRYTER MOT DE LOKALA BESTÄMMELSERNA KAN STYRELSEN KOMMA ATT VIDTA DISCIPLINÄRA ÅTGÄRDER

Golfbilar

Medlem med intyg: 150 kr
Medlem utan intyg: 350 kr