Banan — Det viktigaste på Ekarnas GK

23/4 2020; Aktuell banstatus

Banan är öppen, tidbokning gäller. Range är öppen. Övningsområdet är öppet. Golfvagnar och golfbil får användas. Nians kiosk är öppen, restaurangen planerar öppning 1 maj.

Golfbanan får beröm!

Ekarnas golfbana är inte särskilt lång, men smal och knixig här och var och med en kvalitet på greener och fairways som fått mycket lovord de senaste åren. Gästspelare är nästan lyriska i sina vitsord över banans skick och återkommer år efter år. Våra egna medlemmar ger banans skick så högt betyg att det endast överträffas av en handfull andra banor i Sverige! Klubben prioriterar satsningar på banans skick som möjliggörs av en hängiven banpersonal med en modern maskinpark till sitt förfogande.

Fyra banlängder

Ekarna vill stimulera alla kategorier av golfspelare. Vi erbjuder därför fyra olika banlängder som är slopade: orange, röd, gul och vit.

Övningsområde

ovningsomrade

Ekarnas GK erbjuder fina träningsmöjligheter i en härlig miljö som – förstås! – omges av kraftiga ekar, varav tolv är skyddade som naturminne. I anslutning till klubbhuset finns en putting-green och med några få steg når man även en fin chip- och putt-green. I ekdungen finns en green för träning av pitchar upp till ca 70 meter samt bunkerslag. Dessutom ligger där 4 korta hål för finslipning av närspelet. Drivingrangen erbjuder tak över huvudet på ena sidan och i mitten finns en Svingstudio. Tre konstgjorda greener finns att ta sikte på. Bollautomat har kortbetalning.

23/4 2020; Aktuell information

Vi kan spela golf (nästan) som vanligt!

Det är tacksamt att vi kan fortsätta utöva vår sport i dessa tider, men var och en har ett stort personligt ansvar att inte utsätta sig själv eller andra för smittorisk.

Reception, shop, vagnbod, range, lektioner, nybörjarträning, omklädningsrum och toaletter på nian öppnas som vanligt, men med följande särskilda anvisningar:

Tidbokning
Tidbokning öppnades tisdag 31 mars, banan öppnas fredag 3 april. Du kan via mail till info@ekarnsgk.se be att övriga tider i bollen blockas. Ankomstmarkera gärna din starttid själv i mobilen genom appen MGBokning eller OnTag.

Reception och shop
Öppet 09:00-14:00 alla dagar. Undvik köbildning, helst bara en person inne i taget. Häng inte över receptionsdisken.

Klubbhus&restaurang
Har tills vidare stängt, planerar öppning 1 maj.

Nians raststuga
Har öppet med mackor och tilltugg, kaffe och the.

Hotellet
Öppet, dock ej frukostbuffé utan på annat sätt.

Golfbil/Golfvagnar
Golfbil och golfvagnar kan användas och betalas i receptionen. Genom vilotid mellan respektive uthyrning försvinner smittorisken.

Golfspelet/Flaggstången/Hålet/Bolltvättar/Dricksvatten/Kiosken/Bunkern/Scorekort
Håll avstånd till dina medspelare, helst minst två meter.
Putta med flaggan i och använd handske när du tar upp bollen ur hålet, när du trycker på vattenknappen för dricksvatten och när du öppnar varukyl. Jämna till efter dig med fötter och klubba i bunker.

Tillfällig lokal regel i bunker utan kratta, läs mer här!

Bolltvättar är ur funktion, se till att ha fuktig torkduk med dig om du behöver rengöra bollen. Undvik tills vidare att utbyta scorekort. Testa gärna digitalt scorekort i mobilen via appen ”OnTag”, förr eller senare lär pappers-scorekort ändå försvinna.

Tävlings- och kommittéverksamhet
Seniorerna har ställt in onsdagsgolfen tills vidare. Klubbtävlingar är inställda t.o.m. juni månad. Övrig verksamhet meddelas respektive målgrupp.

Ha det trevligt och var rädda om varandra på golfbanan!

Policy för hundar på golfbanan

Hos Ekarna får hund medtas vid träning på övningsområde och range samt vid golfspel på banan, dock ej på tävling.
Läs hela policyn här

Banguide

Tryckt banguide finns att köpa i klubbens reception.
Digital banguide finns via gratis-appen OnTag.

Scorekort

Slopetabeller

Slope dam 2020

Slope herr 2020

Slopekalkylator

Lokala regler och bestämmelser för Ekarnas Golfklubb

(Klicka på flikarna för att expandera dem)

Lokala Regler

Lokala regler för Ekarnas Golfklubb 2019 finns här

Lokala bestämmelser

1. BANPERSONAL Banpersonal som arbetar på banan har företräde, men rimlig hänsyn till spelet bör tas av banpersonalen.
2. BUNKERKRATTOR Bunkerkrattan skall placeras i bunkern i spelriktningen.
3. BAGVAGNAR Bagvagnar får inte dras över tee, green eller foregreen, eller mellan green och greenbunker.
4. TRAFIK PÅ VÄGEN Det är absolut förbjudet att slå på hål 15 när det finns trafik på väg 47 som kan komma inom räckhåll för slaget.
5. BOLL I TRÄDGÅRD ELLER PÅ ÅKERMARK Boll som hamnar på åkermark vid hål 3, 6 och 7 samt i trädgården vid hål 16 FÅR EJ HÄMTAS då dessa ytor ej får beträdas.
6. GÅENDE PÅ FORSHALLSPROMENADEN När promenerande på Forshallspromenaden längs hål 1 och 17 finns inom räckhåll för slaget SKALL spelaren vänta.
7. BOLL ”OUT OF BOUNDS” VID PISTOLSKYTTEBANAN Det är av säkerhetsskäl ABSOLUT FÖRBJUDET att gå innanför avspärrningen vid pistolskyttebanan till höger och hitom green på hål 17.
8. PAUS EFTER NIO HÅL Spelare kan utnyttja max 10 minuters paus efter 9 hål. Om bakomvarande boll inte önskar paus, skall bollen släppas förbi.
9. ANVISNINGAR OCH TILLSÄGELSER Golfvärdars och banpersonals anvisningar och tillsägelser skall följas. OM SPELARE BRYTER MOT DE LOKALA BESTÄMMELSERNA KAN STYRELSEN KOMMA ATT VIDTA DISCIPLINÄRA ÅTGÄRDER

Golfbilar

Medlem med intyg: 150 kr
Medlem utan intyg: 350 kr